Menu

Englewood Road   |   SW12

An internal reconfiguration and ground floor side infill transforms a narrow kitchen into a generously proportioned space, for family life and entertaining.

The intention behind this project was to create a trio of living spaces with a continuous flow from the front to the rear of the house. The client's brief was for each room to have its own character and purpose yet to feel seamlessly interconnected.  The last of the three was to become a bright and airy kitchen/dining space, widening the existing footprint to make use of the full width of the ground floor.

The largely monochrome scheme has been designed to achieve a sense of balance, with the heavy weight island in the centre, flanked by lighter cabinetry and contrasting stone worktops.  The use of honey tone oak flooring brings a natural warmth and texture to the internal space, softening the sharper edges of the design.

At loft level, we added a guest bedroom and en-suite, as well as a study with Juliet balcony overlooking the garden.