Menu

Westover Road   |   SW18

Project Brief: To remodel ground floor, rear ground and side return extension for open plan kitchen / dining / living. Redecoration of the ground and 1st floors and full furnishing of the ground floor only. This property is on Westover Road in Wandsworth, a stunning large property, wider than the Fulham and Chelsea properties we are familiar with allowing the architectural designers to create an amazingly bright and open space at the rear of the property.

BTL removed and extended an existing rear extension. The kitchen living area in the extension had previously been very cold and difficult to heat, this was due to little and in some places no insulation installed during previous building works to the extension area. The slab to the rear was replaced with a fully insulated slab and underfloor heating installed to ensure this wouldn't be an issue in future. A stunning run of glazing was installed along the length of the side return with the help of our friends at Princess Glass, providing great natural light and helping to create the feeling of space in the remodelled kitchen living area. Full width Slimline aluminium slide and pivot doors allow this already large space to open out fully to the rear garden creating an amazing entertaining environment and dream living space. An additional sky light to the kitchen helps to add yet more light and provide additional height to the space. The existing utility area was remodelled to allow for a separate WC and functional utility room, with the help of some clever bespoke joinery.

A short summary includes structural adjustment, internal redesign, partial re-wire and re-plumb, BTL audio visual package, specialised glazing, custom doors and bespoke joinery.

BTL's architectural design team reworked the interior layout of the property to create a fully functioning and liveable ground floor space. BTL's interior design team helped create a new lighting and electrical design, new kitchen design and bathroom specification, as well as specified and supplied new tiled flooring for the rear of the property and new furnishings throughout the ground floor.

Build Duration:30 weeks

Completion: November 2016
Design: BTL Architectural Design
Interior Design: BTL Interior Design

AV: BTL AV